Svibanj 24, 2022 1545

Održan Okrugli stol pod nazivom „Znamo li i možemo li prilagoditi prehranu određenim zdravstvenim stanjima“

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

U Vodicama je održan Okrugli stol pod nazivom „Znamo li i možemo li prilagoditi prehranu određenim zdravstvenim stanjima“ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice

Moderator i predavač okruglog stola je bila nutricionistica Ana Grubišić, profesor Medicinske škole Šibenik, uz umirovljenike sudjelovali su i volonteri te djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vodice.

Na okruglom stolu su umirovljenici raspravljali o osnovnim pravilima prehrane, skrivenim šećerima i soli u hrani,određenim zdravstvenim stanjima koja zahtjevaju prilagodbu prehrane.

 

Zaključak okruglog stola je da svaka osoba kod utvrđivanja određene dijagnoze zahtjeva i individualan pristup kako bi mu se osigurala najbolja zdravstvena skrb, a koja svakako mora uključivati i konzultacije s nutricionistom.

Cilj održavanja okruglog stola je pridonijeti podizanju svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Okrugli stol održan je u sklopu projekta „Aktivni zajedno“, projekt traje 24 mjeseca i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva -Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unapređenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1.285.155,90 kuna su osigurana iz državnog proračuna Republike hrvatske 15% i Europskog socijalnog fonda 85%. Projekt je započeo 01. lipnja 2020. godine te traje do 30. svibnja 2022. godine.

Nositelj projekta „Aktivni zajedno“ je Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, partneri su Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru i Gradsko društvo Crvenog križa Knin.

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 24 Svibanj 2022 13:42