Svibanj 27, 2022 791

Akcije tijekom lovostaja za plivarice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Tijekom svibnja na snazi je lovostaj za brodove plivarice stoga se tijekom tog perioda vrše popravci brodova i tradicionalno već 5. godinu za redom se održava Akcija čišćenja Ribarske luke Tribunj pod nazivom Zajedno smo jači VOL.5.

Ribari period svibanjskog lovostaja za brodove plivarice koriste za servisiranje, čišćenje, poliranje, bojanje i lakiranje svojih brodova kako bi se početkom lipnja u novom ruhu otisnuli na pučinu.

Nakon jednomjesečne stanke s prvim ulovom srdela u mjesecu lipnju planiramo nastaviti s postupkom ručnog soljenja srdela i inćuna.

U Akciji Zajedno smo jači VOL.5 sudjelovali su ribari, ronioci, volonteri i zaposlenici RZ Adrie te su zajedničkim snagama očistili dio podmorja i kopneni dio Ribarske luke Tribunj i ukupno skupili 7 tona morskog otpada.
Akcija Zajedno smo jači VOL.5 održana je u sklopu European Maritime Day.
#EMD in my Country

Rizk Casino Bonus

U okviru Akcije podijeljeno je 500 komada eko binova, kako bi preventivno djelovali na otpad u okolišu.

Na radionicama u sklopu Akcije Zajedno smo jači VOL. 5 sudjelovali su učenici od 1. do 4. razreda PŠ Tribunj i učenici 2.-og razreda OŠ Vodice te im je održano ukupno 5 radionica.

Na samom lukobranu djeca su oslikavala mural kojim su prikazali brodove i kakvo more treba biti, čisto, bez otpada.

Kroz pogon djeca su prošla radionicu „Jedi što vrijedi“ i upoznali se sa morskim vrstama Jadranskog mora kao što su oslić, trlja, lignjun, ručno soljene slane srdele i dimljena riba, dok su u nastavku odslušali predavanje o morskom otpadu, kako bi se bolje upoznali sa svojom ulogom i načinima zaštite okoliša.Članovi ŠRD „Pirka“ iz Tribunja održali su djeci PŠ Tribunj i OŠ Vodice radionicu vezanja čvorova i naučili ih kako se vežu neki od osnovnih čvorova.

 

Djelatnici Laga More 249 održali su štafetnu utrku u kojoj su djeca razvrstavali otpad po vrsti u za to predviđene spremnike.

Oglašavanje je sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Petak, 27 Svibanj 2022 12:34
djelomob1.jpg