Srpanj 28, 2022 9151

Crna točka, rotor kod pumpne stanice odlazi u povijest: Kreće se sa rekonstrukcijom bivše državne ceste D8 duljine cca 920 m

Prometna na rotoru - nedavno Prometna na rotoru - nedavno čitatelj portala Infovodice
Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Upravo je u tijeku Prethodno savjetovanje s gospodarskim subjektima kojeg su Hrvatske ceste objavili na E-Oglasniku javne nabave, a radi se o rekonstrukciji državne ceste D8 u Vodicama, križanja i pješačke staze - II faza, duljine cca 920 m. Nakon savjetovanja kreće se u postupak Javne nabave te rekonstrukcija.

Kako saznajemo od Hrvatskih cesta početak radova počinje odmah po dovršetku postupka nabave i sklapanju ugovora.

- Devet mjeseci od uvođenja izvođača u posao rok je za završetak radova. Procijenjena vrijednost radova iznosi 25.300.000,00 kn bez PDV-a. Radove financiraju Hrvatske ceste iz vlastitih izvora, za financiranje izgradnje dijela infrastrukture u vlasništvu Grada Vodice i Vodovod i odvodnja Šibenika potpisan je ugovor o sufinanciranju. – rekli su nam iz Hrvatskih cesta

Na novinarski upit jesu li riješeni svi imovinsko pravni odnosi, odgovaraju:

Riješeni su cca 75 %, biti će riješeni do početka radova.

Rizk Casino Bonus

Podsjetimo, pored kolnika, nogostupa, javne rasvjete, telekomunikacijske optike, projekt obuhvaća izgradnju fekalne kanalizacije i vodovodne mreže. Planirana je izgradnja 1.050 m fekalne kanalizacije, od toga 850 m fekalnog kolektora i 240 m tlačnog cjevovoda te vodoopskrbne mreže u dužini od 230 m.

Naime, prošle godine u svibnju potpisani su ugovori o sufinanciranju gradnje između Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik i Hrvatskih voda: Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina vodoopskrbe na području Grada Vodice i Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina odvodnje na području Aglomeracije Vodice.

Na kraju spomenimo kako Grad Vodice sa cca 5 milijuna kuna financira odvodnju i vodoopskrbu kao i DTK za širokopojasni internet te rasvjetu između čvorova, a jedan manji dio cca jedan milijun kuna financiraju Hrvatske vode.Za vrijeme rekonstrukcije bit će četiri faze prometne regulacije i neće biti baš jednostavno s prometom, ali bitno je da se krene.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 28 Srpanj 2022 13:05
djelomob1.jpg