Srpanj 30, 2022 4750

O problemima na otoku Tijatu za Šibenski list govorila vijećnica LNM Meri Bandl Valeš

O problemima na otoku Tijatu za Šibenski list govorila vijećnica LNM Meri Bandl Valeš

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Državni inspektorat, turistička inspekcija ovih je dana zatvorila ugostiteljski objekt "Spirito“ u uvali Tijašnica jer nije zadovoljio ni minimalne uvjete i nema rješenje za rad. Lučka kapetanija Šibenik utvrdila je nelegalnu gradnju pontona i takozvanog sunčališta u dužini 200 metara kvadratnih, a uzurpaciju i nelegalno korištenje pomorskog dobra potvrdilo je i Ministartsvo mora, prometa i infrastrukture.

O problemu na otoku Tijatu piše Šibenski list

Pa gdje je onda zapelo i zašto ta saga po bespućima našeg zakonodavstva, državne administracije i sudstva traje gotovo osam godina?

- Kriva je politika, točnije HDZ-ova vlast po vertikali. Kada nam je uspjelo sazvati tematsku sjednicu Gradskog vijeća Vodica na temu Tijat u studenom 2020. nastala je drama. Sjednica je prekinuta i nikada nije nastavljana, a na sjednicu kako bi zastrašili oporbu pozvani su zetovi pokojnog suvlasnika i investitora Darka Španje i njihov odvjetnik. Naši vijećnici pozvani su na obavijesne razgovore, bili su izloženi mobingu na poslu, pokušalo se utjecati na njihov gubitak radnih mjesta, a jučer nakon što se uzurpacija otoka Tijat ponovno medijski problematizirana tri djelatnika policije više sati pretraživali su frizerski salon i pitanjima rešetali suprugu Ivice Franića koji je podnio tužbu DORH-u zbog nezakonite uzurpacije djedovine. Dosadašnja oporba konačno ima većinu u Vijeću, svi smo se ujedinili i stat ćemo na kraj zastrašivanju - kaže Meri Bandl Valeš gradska vijećnica Liste Našeg mista i kandidatkinja za gradonačelnicu na prošlim lokalnim izborima.

Cijeli članak pročitajte na portalu Šibenski.hr

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2022 09:40
djelomob1.jpg