Kolovoz 04, 2022 1455

Sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje

Tisuću motorista voze od Vukovara do Dubrovnika, prenoćit će u Vodicama, snimat će se i Milenijska fotografija

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Večeras od 18 sati u Sportskoj dvorani Borovo naselje počinje jedno od najvećih bikerskih okupljanja ikad održanih u Hrvatskoj.

Prema projektu MK Veterani Croatia koji provode moto klubovi iz zemlje i inozemstva organizira se Moto maraton Krajevima naših predaka ’22. MK Golubica Vukovar partner je u organizaciji te značajne manifestacije za istočni dio Hrvatske, a njihovi će članovi u svega dva dana prevesti najmanje 1200 kilometara. Početna kolona u Vukovaru bit će jako brojna, no na unaprijed dogovorenim mjestima maratona priključit će se i bikeri s ostalih područja Hrvatske tako da organizatori očekuju kolonu od najmanje tisuću bikera!

U četvrtak, dan prije blagdana Oluje, nakon blagoslova i polaganja vijenca na Memorijalnom groblju Vukovar, kreću rutom Vukovar – Vodice gdje je organizirano noćenje.

Na sam blagdan najprije će ih milenijskom fotografijom ovjekovječiti Šime Strikoman da bi nakon toga uslijedila ruta Vodice – Pelješki most – Dubrovnik – Srđ – Livno.

Rizk Casino Bonus

Zanimljivo je da su svi vozači dragovoljci iz Domovinskog rata, te da će s njima voziti poznati biker-svećenik fra Franjo Dalibor Stjepanović, župnik Župe Srca Marijina iz Foče kod Dervente. On će s gvardijanom Ivicom Jagodićem i blagosloviti branitelje prije polaska na Memorijalnom groblju u Vukovaru.

Projektom moto maratona Krajevima naših predaka branitelji bikeri obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu VRO Oluja.

Cilj im je izraziti sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje te zahvaliti preživjelim braniteljima na obrani i oslobađanju od veliko-srpske agresije područja na Južnom bojištu. Svakako, projektom se promovira i moto turizam u Hrvatskoj kao sigurnoj europskoj državi lijepih cesta s izrazito bogatom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom. Zamišljen je 2019. godine, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te uz pomoć Ministarstva unutarnjih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture HR.

Izvor: Novi list

djelomob1.jpg