Kolovoz 11, 2022 1042

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice uspješno organiziralo edukaciju Junior spasilac

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice organiziralo je edukaciju Junior spasilac za učenike sedmih razreda osnovne škole koje će se održalo u Vodicama od 09.08.2022 do 11.08.2022.

Tečaj je namijenjen osposobljavanju mladih kako bismo utjecali na prevenciju nesreća vezanih uz vodu/more, obuhvaća teorijski dio edukacije i praktični dio koji će se održati na gradskoj plaži u Vodicama.

Edukativni dio se sastojao se od instrukcija spašavanja u vodi (tijekom spasilačkog obučavanja polaznici bi trebali uspješno savladati vještine u vodi poput plivanja, ronjenja, skokova, tehnika spašavanja i samospašavanja, zatim vještine koje budući spasioci moraju poznavati izvan vode kao što su komunikacija s radiostanicama, ručni signali i međunarodna abeceda) te pružanja prve pomoći.

S djecom su radili licencirani instruktori spasilačke službe te liječnik, za sudjelovanje na edukaciji potrebna je prijava, dobra volja, ručnik i kupaći kostim, osigurani su svi radni materijali, užina, osvježenje i ručak i puno smijeha i zabave.

Rizk Casino Bonus

Sezona kupanja je na svom vrhuncu i upravo zato nastavljamo provoditi Projekt sigurnosti na vodi.
Crveni križ Vodice četvrtu godinu za redom, uz potporu HCK, organiziralo je program Junior spasilac namjenjen djeci visih razreda osnovne škole . Cilj programa je podići razinu sigurnosti na kupalištima kroz upoznavanje s opaznostima i rizicima i najvažnije prevenirati moguće nesreće.
Desetoro djece iz Vodica ( Osnovna škola Vodice i Osnovna škola Čista Velika) i okolice odlucilo je dio svojih ljetnih praznika provesti u učenju i zabavi kroz usvajanja znanja o prvoj pomoći , samo spašavanju, upoznavanju s spasilačkom opremom, radiostanicama, uzlovima, ekologijom,...
Biti svjestan opasnosti u okolini, moći i znati prevenirati nesreću , pomoći sebi i drugima - to ovih dana uči jos 10 djece - naucite i vi!
Zabavite se i budite na oprezu. - objavili su na svom FB profilu iz CK Vodice

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 11 Kolovoz 2022 23:38
djelomob1.jpg