Rujan 05, 2022 1220

Započela nova školska godina

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Danas su mnogi roditelji i djeca uzbuđeni i sretni jer je počela nova školska 2022./2023.godina. Svečani prijem za prvašiće i priredba dobrodošlice održala se u holu škole.

Sve prisutne pozdravila je ravnateljica Ivana Mikulandra zaželivši svim prvašićima puno sreće te da se ugodno osjećaju u školi.

Nakon priredbe koju su za prvašiće pripremili stariji učenici, sve je pozdravio i župnik don Franjo Glasnović. Obratio se djeci sa željom da u školi uz učenje i spoznaju nauče prvenstveno jezik ljubavi, te im uz Božji blagoslov zaželio radostan i ugodan početak škole.

Ove godine u prvi razred krenulo je 63 prvašića (jedan manje nego lani) koji su nakon prijema zajedno sa svojim učiteljicama Marijana Kalauz, Ivona Šunjerga, Katarina Pavić, Marijana Roca krenuli su svoje razrede.

U PŠ Tribunj krenulo 17 učenika (6 učenika više nego lani).

Spomenimo i kako Grad Vodice osigurava besplatne radne materijale za osnovnoškolce

Naime, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica je odlučeno da će se iz Gradskog proračuna izdvojiti sredstva za kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa, radnih materijala za vježbe i praktični rad, atlasa i zbirki zadataka iz matematike za sve učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Grada Vodica. To znači da će radni materija dobiti svi osnovnoškolci koji pohađaju škole u Vodicama i Čistoj Velikoj, ali i oni učenici koji imaju prebivalište na području Grada Vodica ali se školuju u nekom drugom gradu na području Šibensko-kninske županije.
Pravo na besplatni radni materijal ostvaruju i raseljene osobe kojima je odobrena privremena zaštita.

 

Tags
djelomob1.jpg