Rujan 26, 2022 986

Osnovna škola Vodice i ove godine nastavila s projektnim aktivnostima u Erasmus+ projektima

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Osnovna škola Vodice je i ove godine nastavila s projektnim aktivnostima u Erasmus+ projektima koje su započeli prošle školske godine.

22. i 23. rujna u Nikoziji, na Cipru, održan je drugi Transnacionalni sastanak svih partnera u projektu e=md^2, projektu koji ima za cilj poboljšati matematičke vještine učenika uz stvaranje inkluzivne učionice. Različitim načinima poučavanja matematike projektom se želi povećati motivacija učenika kojima je ovaj predmet često težak i ne vide poveznicu sa svakodnevnim životom.

U ovom projektu naglasak je na inkluziji. Konkretno, intelektualne teškoće kao što je diskalkulija uzimat će se u obzir prilikom izrade materijala koji će se koristiti. Kako bi se poboljšale tehnološke vještine, neke se aktivnosti provode online kako bi motivirali učenike na razvoj njihovih digitalnih vještina.

Ulazna anketa je pokazala kako učenici smatraju da je matematika teška, da ne vide kako je povezana sa životom, a isto tako su svjesni da im je potrebna za bilo koji posao se u budućnosti odlučili.

- Zadatci su podijeljeni, učitelji rade kako bi svojim učenicima omogućili lakši način usvajanja matematičkih znanja I vještina koje su potrebne za uspješan život u vremenu u kojem se nalazimo, a krajnji rezultat ćemo vidjeti krajem sljedeće godine. Poželite nam sreću! - poručili su

djelomob1.jpg