Studeni 27, 2022 4094

Održani 13. Dani kulturne baštine Hrvata BiH Šibensko-kninske županije

Održani 13. Dani kulturne baštine Hrvata BiH Šibensko-kninske županije Jurica Cindrić
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nakon dvije godine pauze, a u ozračju početka Adventa i pohoda Vrhbosanskog nadbiskupa Tome Vukšića i Borjane Krišto ispred Hrvatskog narodnog sabora BiH održani su 13. Dani kulturne baštine Hrvata BiH Šibensko-kninske županije.

Dani su započeli u subotu 26. studenog 2022. god. sa Skupom i svečanom večerom u Vodicama u hotelu Olympia gdje je predstavljena bogata gastro ponuda tradicionalnih jela koje je pripremilo tridesetak članica zajednice, potom su se skupu uz predsjednicu zajednice Luciju Toprek obratili na govornici nadbiskup Tomo Vukšić, Borjana Krišto, šibenski župan Marko Jelić, gradonačelnik Vodica domaćin Ante Cukrov te šibenski biskup Tomislav Rogić.

Skup je uveličan i nastupom Miroslava Škore te Hrvatskog kulturno umjetničkog društva fra Karlo Kujundžić iz Brestovskog, BiH, koji su donijeli puno emocija i radosti.

Završni dan je održan u nedjelju 27. studenog, sa slavljenjem svete mise na Srimi u župnoj crkvi „Blaženog Alojzija Stepinca“ koju je predslavio uz župnika i svog tajnika Dina Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, koji je vjernike upoznao sa stanjem u BiH i u propovjedi pozvao da u svakoj svetoj misi slavimo Božić odnosno da se rađa Isus i dolazi u naša srca ako su mu otvorena da ga prime.

Dani su prošli u radosti i miru i ojačali nas u zajedništvu i ljubavi za povezivanje našeg naroda i očuvanja kulturne baštine. Od srca zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekt. – poručili su iz ZHBIH ŠK županije.

FOTO: JURICA CINDRIĆ

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 27 Studeni 2022 15:53
djelomob1.jpg