Studeni 30, 2022 1199

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „Nove mogućnosti 2!“ UP.02.1.1.13.0445

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Kulturnom centru u Vodicama održana je završna konferencija projekta „Nove mogućnosti 2!“ u ponedjeljak 28.11.2022. godine na kojoj su Gradonačelnik gospodin Ante Cukrov i voditeljica projekta gđa Diana Vodanović sudionike konferencije detaljno izvijestili o završenom projektu.

Projekt ukupne vrijednosti 1.855.468,00 kuna je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Prioritetne osi 2 „SOCIJALNO UKLJUČIVANJE“ Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. -ZAŽELI-PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA -FAZA II.

Projekt je proveo Grad Vodice koji je Korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda u suradnji sa partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Šibenik, Centrom za socijalnu skrb Šibenik i Hrvatskim Crvenim križem- Gradskim društvom Crvenog križa Vodice.

Provedba projekta predstavlja pozitivan primjer partnerstva javnog sektora i udruge u cilju poboljšanja kvalitete života lokalnog stanovništva te suradnju nastavljaju i dalje apliciranjem na iste ili slične natječaje. Dobrim i kvalitetnim partnerstvom ostvareni rezultati projekta smatraju se zajedničkim vlasništvom.

Projekt „ Nove mogućnosti 2!“ je u skladu s ciljevima i prioritetima Strategije razvoja Grada Vodica, doprinosi ostvarenju Strategije Šibensko kninske županije (Razvoj kompetentnih i zapošljivih ljudskih resursa i socijalne uključenosti), usklađen je sa Strategijom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH (2014.-2020.) i sa Specifičnim ciljem programa ZAŽELI „Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracija na tržištu rada i socijalne integracije ranjivih skupina“.

Ostvareni su svi zadani ciljevi projekta koji je trajao prethodnih 18 mjeseci. Zaposleno je 14 žena iz Vodica, 1 sa Srime, 1 iz Grabovaca, 2 iz Čiste Velike i 2 iz Čiste Male putem ugovora o radu na određeno vrijeme do 12 mjeseci u punom radnom vremenu koje su kao gerontodomaćice pružale besplatnu socijalnu uslugu potpore i podrške čak 178 krajnjih korisnika na području Grada Vodice. Dodatnim obrazovanjem 20 žena pripadnica ciljne skupine osnažen je njihov potencijal i dobile su mogućnost novog zaposlenja što je pretpostavka smanjenja ukupne nezaposlenosti i smanjenja rizika od siromaštva.

Gradonačelnik Ante Cukrov je prisutne informirao da je u svibnju Grad Vodice podnio prijavu na Poziv ZAŽELI-PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA -FAZA III , te se čeka Odluka resornog Ministra.

djelomob1.jpg