Siječanj 21, 2023 3780

Vijećnica grada Vodica prepuna na predstavljanju projekta „Suncem do energije“

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Sinoć je u maloj vijećnici grada Vodica održano predstavljanje projekta „Suncem do energije“ i prva javna tribina.

Iznenađujuće velik interes naših sugrađana pokazao je da je tema i više nego pogođena. Kroz javnu tribinu objašnjen je u potpunosti postupak koji je potreban da se dođe u mogućnost prijave na EU sredstva. Također sudionici tribine imali su priliku postavljati pitanja eminentnim stručnjacima iz područja energetike, EU fondova te čuti praktične primjere problema i rješenja tih problema od strane struke koja ima preko 15 godina iskustva u postavljanju solarnih elektrana.

Teme poput potrebnih preduvjeta i potrebne dokumentacije, izrade glavnog projekta, dobivanja energetskih certifikata, te njihovo sufinanciranje od strane Grada Vodica, kao i sve zamke koje su prisutne prilikom traženja HEP-ove suglasnosti uz mogućnost dodatnih pitanja, su bile u prvom planu.

Nakon gotovo dva sata panel rasprave svi zainteresirani imali su mogućnost upisati se i iskoristi priliku da dobiju asistenciju za pomoć u realizaciji. Zbog odličnog interesa autor i medijator večerašnje javne tribine najavio je organizaciju još jedene ili više tribina sa željom da se i zaleđe grada Vodica, te otok Prvić uključe i dobiju priliku za asistenciju u realizaciji svojih solarnih elektrana. Nakon Vodica projekt ide dalje kroz županiju, a prva sljedeća destinacija biti će općina Tisno koja je također pokazala velik interes za ovakav vid pomoći za svoje sumještane.

djelomob1.jpg