Siječanj 30, 2023 10016

Frizerka iz Vodica: Povećanje cijena je neminovno, ne zbog eura nego zato što su svi troškovi povećani

Fotografija je ilustrativna Fotografija je ilustrativna Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kaznu od 3000 eura dobila je jedna zagrebačka frizerka zbog zaokruživanja cijena nakon uvođenja eura. Kažnjena je s 1990,84 eura kao pravna osoba i 1327,23 eura kao odgovorna osoba.

Kriva je, kažu inspektori, jer je povećala cijenu bojenja i frizure kratke kose i to za 0,45 posto. Bojanje koje je koštalo 150 kuna konvertirala u 20 eura, a ne 19,91 što je devet centi više. Zamjerili su joj što je i žensko šišanje koje je bilo 50 kuna (6,64 eura) konvertirala u sedam eura.

Ona nije jedini slučaj ovakvog kažnjavanja pa smo za komentar pitali frizerku iz Vodica ujedno i vlasnicu salona

- Ovo povećanje je isključivo zbog zaokruživanja cijena, radi lakšeg vraćanja ostatka, nema tu nikakvog muljanja. I sama sam namjeravala poslije Nove godine zaokružiti cijene radi lakšeg poslovanja. Neke usluge bi poskupile, a neke pojeftinile. Srećom uzela sam tjedan dva odmora, ali kad sam vidila kakva se nepotrebna hajka digla zbog toga, odlučila sam točno u cent pretvoriti cijenu usluge. - rekla nam je frizerka koja je željela ostati anonimna

Navodi i kako je poskupljenje neminovno

- Sve je poskupilo, repromaterijali, struja, voda, grijanje, nekome i najam tako da je poskupljenje usluga neminovno. – zaključuje

Pokušali smo za komentar dobiti i ostale frizere u Vodicama, ali nisu bili raspoloženi za objavu na portalu Infovodice. U međusobnom razgovoru svi isto zaključuju kao i osoba koja nam je dala izjavu.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 31 Siječanj 2023 00:22
djelomob1.jpg