Veljača 06, 2023 1780

Naša djeca za pregled oka više ne moraju ići u Split ili Zagreb: Lions klub Šibenik uručio OB Šibenik vrijedan uređaj

Naša djeca za pregled oka više ne moraju ići u Split ili Zagreb: Lions klub Šibenik uručio OB Šibenik vrijedan uređaj Facebook
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Lions club Šibenik je 6. prosinca 2022. godine pokrenuo humanitarnu akciju SVJETLOST U ADVENTU za kupnju indirektnog oftalmoskopa za potrebe Očnog odjela Opće bolnice Šibensko-Kninske županije.

Akcija je uspješno završena, prikupljena su novčana sredstva, plaćen je medicinski instrument u iznosu od 26.812,50 kuna (3.558,63 EUR-a po fiksnom tečaju konverzije). Uređaj je isporučen i sada će biti uručen Odjelu oftalmologije Opće bolnice u Šibeniku.

Oftalmoskop ili fundoskop je medicinski instrument koji služi za pregled oka. Njegovo korištenje je važno u procjeni zdravlja mrežnice i staklastog tijela. Indirektni oftalmoskop prvenstveno je namijenjen očnim pregledima kod djece.

Za napomenuti je da naša djeca za pregled oka više ne moraju ići u Split ili Zagreb. Ako ovaj uređaj spasi ili pomogne samo jedno dijete, spasili smo svu djecu svijeta. Djeca su naša sadašnjost i budućnost, na njima počiva napredak svake države i nacije.

Uređaj je danas uručen OB Šibenik

djelomob1.jpg