Veljača 09, 2023 418

Ovog Valentinova od srca darujte knjigu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od 13. do 19. veljače u suvenirnice JU „NP Krka“ donesite dvije knjige u ispravnom stanju, a odnesite „Legendu o Krki“. Oni će vaše knjige darovati drugima.

Valentinovo uvijek sa sobom povlači i javnu raspravu o komercijalizaciji toga spomendana, odnosno o pretjeranom trošenju novca na darivanje voljenih koje u veljači potiču brojne kompanije. Drugu osobu zapravo možete razveseliti originalnim darom po koji ne morate u šoping-centar, već samo do jedne od suvenirnica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. Naime, 14. veljače, osim Dana zaljubljenih, obilježavamo i Međunarodni dan darivanja knjiga. Posljednjih nekoliko godina Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ tog dana daruje knjižnice ili čitaonice knjigama u vlastitom izdanju.

- Ove godine pozivamo građane da se pridruže našoj akciji „Knjiga od srca“ i u neku od naših suvenirnica u Šibeniku, Drnišu ili na Skradinskom buku donesu (najmanje) dvije knjige u ispravnom stanju, za koje će zauzvrat dobiti na dar knjigu Legenda o Krki na hrvatskom ili engleskom jeziku. Vaše knjige JU „NP Krka“ darovat će odabranoj udruzi ili ustanovi, ovisno o njihovoj tematici. Knjige možete donijeti od 13. do 19. veljače u radnom vremenu suvenirnica, koje možete pronaći na službenim mrežnim stranicama Parka. Na taj ćemo način svi zajedno sudjelovati u razmjeni i znanja i pažnje, što povezuje ta dva dana koja obilježavamo 14. veljače. - poručuju

Fotomonografija Legenda o Krki, s fotografijama Davora Šarića i tekstom Veljka Barbierija, s bajkovitim fotografijama i poetičnim izričajem, objavljena 2010., jedno je od najatraktivnijih izdanja JU „NP Krka“, prigodan dar upravo za Dan zaljubljenih.

djelomob1.jpg