Ožujak 16, 2023 2430

Osniva se nova politička stranka, Marko Jelić otkriva poznata imena koja će mu se pridružiti

Osniva se nova politička stranka, Marko Jelić otkriva poznata imena koja će mu se pridružiti https://www.marko-jelic.com/
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Sreću na parlamentarnim izborima iskušat će i potpuno nova politička stranka. Na čelu će joj biti aktualni šibensko-kninski župan Marko Jelić.

"Trebate okvir u kojem ćete djelovati. Ako nemate stranku, ne možete u svim izbornim jedinicima izaći pod istim brojem. A s obzirom da je interes nakon zadnjeg medijskog obraćanja kojeg smo imali, velikog broja nezavisnih, ali i onih koji su u političkim strankama, a nezadovoljni su smjerom u kojem država ide, shvatili smo da moramo ići u tom smjeru", objasnio je Jelić zašto je odlučio osnovati novu stranku, piše Dnevnik.hr

Većinom se radi o nezavisnim načelnicima i gradonačelnicima. Među imenima je i Filip Zoričić iz Pule, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić...

Intenzivno se razgovara i s Damirom Vanđelićem. 

"Imamo o čemu razgovarati. Puno smo toga dosada na nekin način definirali da su nam zajednički interesi i da imamo o čemu razgovarati, a Hrvatska bi s druge strane mogla imati korist od toga", kazao je.

Kaže da, suprotno uvriježenom mišljenju, nije lako pobijediti HDZ ni na lokalnoj razni.

"U načelu se radi o tome da trebate pokušati, da trebate jasno artikulirati što želite, svoja viđenja. I imati prave ljude", pojasnio je.

Kaže da bi koalirao sa svima koji su razumni i nemaju breme nepoštenja i političke nekorektnosti.

"A s druge strane, ultralijevo ili ultradesno ili oni koji isključuju sve druge, jednostavno nisu opcija zato što sami sebe ne svrstavaju u opciju koja omogućuje razgovor", rekao je.

Na pitanje je li Toniju Turčinovu, načelniku općine Murter koje se sumnja da je općinski novac trošio u austrijskom bordelu, savjetovao da ode, Jelić odgovara: "On se meni javio. Kao što je poznato, bio je na listi kad smo imali lokalne izbore. Sa gospodinom Turčinovim sam iznimno dobro surađivao. Na njemu je odluka jer je nezavisni i on mora donijeti odluku na temelju svoje savjesti.""To je moja stvar. Kad bi bilo toliko medijskih natpisa o meni, ja bih stvarno ponudio ljudima da odaberu žele li mene ili nekog drugoga. To je napravio župan Posavec u Međimurju", odgovorio je Jelić na pitanje što bi on učinio na mjestu Turčinova.  

Komentirao je i slučaj Damira Dekanića. Kazao je da ima malo informacija. Ako je napravio to što mu se stavlaj na teret, kaže, za to će i odgovarati. 

"Zakon je takav", rekao je na opasku da ni Dekanić, kao ni Turčinov ne mora odstupiti.

"Ako bismo ga mijenjali na način da se, u slučaju da netko bude okrivljen, a ne samo optužen, da treba dati ostavku, tada bi došlo do brojnih političkih zlouporaba", rekao je.

Objašanjavo je i gdje se ideološki nalazi. Je li bliže HDZ-u, Mostu, SDP-u?

"Ne bih na taj način formirao ideologiju. Ja sam demokršćanin. Moje pogled na svije je demokršćanski, utemeljen na kršćanskim vrijednostima civilizacije koju baštinimo. Smatram da je to dobar put", rekao je i dodao: "Najbliži su mi dečki iz Fokusa, iz Nezavisne liste mladih. To su normalni ljudi, ideološki neopterećeni. Žele mijenjati svoje sredine. I ono što se može vidjeti je da imaju rezultat."

djelomob1.jpg