Ožujak 21, 2023 575

U sklopu Šibenskih glazbenih večeri, mladi Sinjanin Natan Zlodre održao koncert u knjižnici

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Malo je dobrih ljevonogih nogometaša. Profesionalaca. Onih u veznom redu. Za koje se zna reći da su “plemeniti”. Da nije zavolio gitaru, mladi Sinjanin Natan Zlodre bio bi baš to. Vrhunski vezni igrač. Možda bi Hajduk u njemu imao ono nešto što mu nedostaje da proigra po guštu svojih navijača.

Piše i foto: Ivica Bilan

O Natanovoj posvećenosti nogometom pričala nam je njegova majka Tamara. Posvećenosti koja je u jednom trenutku preusmjerena u jedan sasvim drugi svijet. U svijet glazbe. Susret sa gitarom, a zbio se u Natanovoj jedanaestoj godini, promijenio je njegov život. Vjerojatno su i geni učinili svoje. Jer, kad vam je majka ravnateljica Glazbene škole Jakova Gotovca u Sinju, a otac dirigent Zbora Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, onda ne čudi da i vi postanete glazbenik. S tim , da je osim talenta (dobrih gena) u ovakvim pričama jako bitna i strast za taj poziv. A, Natan je sasvim sigurno ima. To se “na prvu loptu” vidi čim upoznate ovog simpatičnog mladića (rođen je 1997. g.) koji se osim u svom Sinju, obrazovao u Zagrebu, Splitu, poljskom Poznanu i nizozemskom Hagu. Vjerujte, i izuzetno je skroman. Neće on puno o brojnim nagradama.

Da su nagrade u pravim rukama, potvrđuje i koncert kojeg je sinoć održao u vodičkoj knjižnici. U repertoar je uvrstio djela španjolskih i talijanskih kompozitora, a od domaćih odlučio se za Gorana Listeša i Šimuna Boticu.

Slušala su Natanovo prebiranje po gitari, nabavljenoj u Madridu, i djeca iz Glazbaonice koja djeluje pri Vodičkoj glazbi. Možda se jednom i netko od njih (pro)nađe u njegovoj ulozi.

Koncert je održan u sklopu Šibenskih glazbenih večeri, a u Vodice je došao na poziv prof. Ruže Raguž, ravnateljice Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika. Večeras će sinjski virtuoz održati repertoarno isti koncert u Muzeju Grada Šibenika (u 19 sati).

Natanu zahvaljujemo na dolasku u Vodice i želimo mu da što prije ostvari svoju veliku želju. Nije vezana uz glazbu nego uz njegovu prvu ljubav. O nogometu se radi. I Natanovom idolu. Luki Modriću. Uspio ga je uživo gledati na Santiago Bernabeu, ali ne i upoznati se s njim. Veže ih ta famozna lijeva noga. Sigurni smo da će Luka, kad bude u prilici slušati Natanov koncert, uživati u njemu isto kao što i Natan uživa u njegovom majstorstvu na nogometnom terenu. Strast. Strast je ono nešto presudno. Ma čime se bavili....

djelomob1.jpg