Ožujak 24, 2023 1762

Promicanje oleo turizma: Grad Vodice prijavio projekt pod nazivom „LOVEOlive“

Promicanje oleo turizma: Grad Vodice prijavio projekt pod nazivom „LOVEOlive“ Pixabay
Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Grad Vodice je prijavio projekt pod nazivom „LOVEOlive“ na natječaju u okviru „Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2021.- 2027.“, a cilj projekta je promicanje oleo turizma ne samo za područje Grada Vodica, već je cilj potaknuti sve druge oleoturističke destinacije kako u Dalmaciji tako i u Istri, da usvoje zajedničke modele i alate i tako poboljšaju ulogu održivog turizma u gospodarskom razvoju, društvenoj uključenosti i društvenim inovacijama u svojim regijama.

Grad Vodice je nositelj projekta, a prijavljen je u suradnji s jedanaest partnera. Ukupna vrijednost projekta je 1.989.496,00€, a sam Grad Vodice bi trebao dobiti 333.520,00€.

Nadamo se da će projekt biti uspješno evoluiran kako bi Grad Vodice realizirao suradnju poljoprivrednika, ugostitelja i turističkih djelatnika.

Gradonačelnik je naglasio kako je ovo prvi od projekata koji se priprema unutar gradske uprave u svrhu razvoja poljoprivrede na području Grada Vodica, dok na ostalima užurbano rade iščekujući raspisivanje prikladnih natječaja.

Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Ožujak 2023 12:36
djelomob1.jpg