Ožujak 30, 2023 3441

U knjižnici dodijeljene jednokratne novčane naknade vodičkim prinovama, i ne samo to...

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

Dobra neka djeca. Mislimo na generaciju vodičke djece rođenu krajem prošle i početkom ove godine. Okupila se dječica jutros u knjižnici i bez ijedne prolivene suze odslušala što im stariji imaju reći.

A ti „nešto“ stariji od njih su gradonačelnik Ante Cukrov, ravnateljica vodičke knjižnice Sanja Radin-Mačukat i organizator dodjele jednokratnih novčanih naknada obiteljima za novorođeno dijete Luka Lipić. Uz to, djeca dobiju i lijepu slikovnicu o Pinu, brošuru o važnosti čitanja od najranije dobi i besplatno članstvo u knjižnici. Kad su u pitanju najmlađi stanovnici Vodica (i svih mjesta koja im gravitiraju) suradnja između gradske uprave i vodičke knjižnice je neupitna. A, i razvijat će se.

Među jutros okupljenim obiteljima u čitaonici knjižnice bile su dvije sa petero djece, jedna sa četvero, tri sa troje, sedam sa dvoje i trinaest sa jednim djetetom. Nakon dodjele svi su se malo podružili uz domaću glazbu i tople fritule. Maleni će uživati u fritulama kad još malo narastu. Mi im želimo dug i lijep život. A, za početak nek im djetinjstvo u našim Vodicama bude što bezbrižnije.

Tekst i foto: Ivica Bilan

djelomob1.jpg