Svibanj 21, 2023 492

Akcija 'Pogled u plavo': Ronilački vikend u Vodicama s fokusom na ekologiju

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Pretekli vikend, Vodice su bile epicentar ronilačkih aktivnosti, s fokusom na očuvanje morskog okoliša. Pored projekta 'Pogled u plavo' i besplatnih probnih ronjenja, održana je i ekološka akcija čišćenja podmorja. Cilj akcije bio je izvlačenje otpada iz mora i podizanje svijesti o važnosti provođenja eko akcija, kako bi se povećala svijest građana o zaštiti morskog okoliša.

Organizacija ekološke akcije čišćenja podmorja bila je na ŠRK 'Mali porat' Vodice, uz podršku Turističke zajednice grada Vodice. Akciji se pridružilo više od 20 ronioca, koji su se posvetili čišćenju podmorja malog i velikog porta u Vodicama. Na obali, djeca su pomagala u prihvatu otpada izvučenog iz mora.

Veliki napori koje su uložili Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodice u očuvanje okoliša dali su vidljive rezultate. Smanjenje otpada u moru primijećeno je zahvaljujući kontinuiranim provođenjem ekoloških akcija čišćenja. Ronioci su ovog puta izvukli manje količine plastike i stakla.

Projekt 'Pogled u plavo' odvijao se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, uz medijsko pokroviteljstvo Morski.hr, SCUBAlife magazina i Gorgonija.com. Veliku podršku projektu pružili su HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.) i JVP Vodice.

Za glazbenu podlogu tijekom ronjenja pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP. Sa zadovoljstvom su se pridružili projektu, čime su dodatno obogatili ovaj jedinstveni vikend ronjenja u Vodicama.

djelomob1.jpg