Svibanj 24, 2023 432

Dani otvorenih vrata: Posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante otvara svoja vrata javnosti

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante službeno će otvoriti svoja vrata za javnost u petak, 26. svibnja 2023. Svečani program otvorenja započinje u 13 sati u uvali Minerska, gdje će ugledni gosti poput dr. sc. Maria Šiljega, dr. sc. Ivice Poljičaka, dipl. ing. Dragana Jelića, dr. sc. Marka Jelića, dr. Željka Burića i mr.sc. Ane Babačić Ajduk održati pozdravne govore.

Program otvorenja uključuje sadnju drveta ispred centralne zgrade Posjetiteljskog centra u 13:30, a izjave za medije slijede nakon ceremonije. Posjetitelji će imati priliku razgledati centar, sa posebnim naglaskom na stalnu postavu izložbe "Dodir rijeke i mora".

Od 16:30, centar će biti otvoren za građanstvo s besplatnim ulazom. Dvije besplatne popodnevne vožnje brodom Ždrelac organizirane su za građane Šibenika. Besplatne ulaznice za brod dostupne su u Info centru Tvrđave sv. Nikole.

Dani otvorenih vrata trajat će do kraja mjeseca s radnim vremenom centra od 9 do 16 sati. Ovaj projekt, vrijedan 3.459.847,14 eura, sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, Ministarstva regionalnog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša.

Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije pretvorila je nekadašnju napuštenu zgradu u moderno opremljen centar kao dio EU projekta "Turistička valorizacija u kanalu sv. Ante – 2.faza".

djelomob1.jpg