Svibanj 27, 2023 2803

Maja Cvitan Grubišin izabrana za predsjednicu ogranka Matice hrvatske u Tribunju

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

U Tribunju je 27. svibnja 2023. godine, u sklopu obilježavanja 180 godina postojanja Matice hrvatske, održana svečana osnivačka skupština novog ogranka ove značajne kulturne i nacionalne institucije. Održana u prostorijama Kulturnog centra Tribunj, skupštinu je pozdravilo brojno članstvo Matice hrvatske s područja Općine Tribunj, kao i oni koji su izrazili želju postati dio ove prestižne organizacije.

Osnivačka skupština započela je otvaranjem u 18:30 sati, a vodio ju je Inicijativni odbor ogranka Matice hrvatske u Tribunju, po odobrenju Glavnog odbora Matice hrvatske i u skladu s Člankom 33. Pravila Matice hrvatske.

Dnevni red bio je ispunjen značajnim točkama, uključujući donošenje Odluke o osnivanju Ogranka Matice hrvatske u Tribunju, donošenje Statuta Ogranka, izbor ključnih upravljačkih i nadzornih tijela Ogranka, te donošenje Programa rada i Financijskog plana Ogranka za 2023. godinu.

Veliki trenutak večeri bio je izbor Predsjednice Ogranka. Čast da vodi novi ogranak Matice hrvatske pripala je Maji Cvitan Grubišin, čiji su profesionalizam, posvećenost i strast prema hrvatskoj kulturi i nasljeđu bili presudni za ovu odluku.

Nakon izbora predsjednice, skupština je nastavila s izborom ostalih članova Predsjedništva, Nadzornog odbora, likvidatora i blagajnika Ogranka. Također, izabrana je i ovlaštena osoba za zastupanje Ogranka na Glavnoj skupštini Matice hrvatske.

Osnivačka skupština završila je donošenjem odluke o pokretanju postupka za upis u registar udruga pri nadležnom tijelu i završnom riječju novoizabrane predsjednice, koja je istaknula važnost daljnje promocije i očuvanja hrvatske kulture i nasljeđa kroz rad novog ogranka Matice hrvatske u Tribunju.

djelomob1.jpg