Svibanj 29, 2023 1274

Proslavljena 40. obljetnica preseljenja Osnovne škole Vodice u novu zgradu

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

25. svibnja 2023., Kulturni centar Vodice bio je mjesto svečane akademije kojom je obilježen Dan Osnovne škole Vodice, ali i 40. obljetnica od preseljenja škole u novu zgradu.

Svečana priredba bila je poput školskog vremeplova. Sudionici su krenuli na putovanje kroz vrijeme, sve do 1982. godine, kada je ova školska priča u novoj zgradi započela. Okupljeni su se družili s uspomenama na desetljeća koja su iza njih, prisjećajući se učitelja, ravnatelja i učenika koji su dali neprocjenjivi doprinos razvoju škole.

Pogledi na prošlost, sadašnjost i budućnost škole iz različitih perspektiva predočeni su od strane gospođe Tatjane Roca, Grga Friganovića, bivšeg ravnatelja; Sanje Kumanović Stipaničev, pročelnice županijskog upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu, sport i nove tehnologije; Marka Grubelića, načelnika općine Tribunj, Ante Cukrova, gradonačelnika grada Vodica i ravnateljice OŠ Vodice Ivane Mikulandre.

Svečanost je dodatno obogaćena dodjelom prigodnog poklona Jakovu Crnovu, učeniku osmog razreda, za izvanredne rezultate na natjecanju iz matematike.

Priredbu su oplemenili simpatični voditelji, kao i učenici drugih razreda koji su prisutne zabavljali plesom uz pjesmu "Škola je kažu". Dodatno su se istaknuli učenici petih razreda s recitalom "More", a učenici sedmih i osmih razreda izveli su dramsko-scensku igru "Krug", zaokruživši time ovu prekrasnu svečanost.

Finale svečane priredbe obilježila je pjesma "Vodiški rege", u izvedbi zbora Osnovne škole Vodice, čije su izvedbe dodatno uveličale ovu posebnu obljetnicu.

Obilježavanje 40. obljetnice preseljenja Osnovne škole Vodice u novu zgradu bilo je prigoda ne samo za prisjećanje na prošlost, već i za slavlje sadašnjeg trenutka i inspiraciju za budućnost.

Foto: OŠ Vodice

djelomob1.jpg