Lipanj 04, 2023 888

U Vodicama održana međunarodna konferencija u organizaciji Europske komisije, kojoj je domaćin bio FLAG Galeb

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

U Vodicama, u hotelu Olympia, je održana velika međunarodna konferencija u organizaciji FAMENET-a, tehničkog tijela Europske komisije (DG MARE) koje provodi monitoring i evaluaciju Europskog fonda za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu. Domaćin konferencije je bio FLAG Galeb.

Na konferenciji je sudjelovalo preko 150 predstavnika ministarstava i upravljačkih tijela iz država članica Europske unije, europskih FLAG-ova i Europske komisije.

Tema konferencije je bila „Pokretanje Europskog fonda za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu s fokusom na inovativni plavi turizam“ te su se u sklopu konferencije održale radionice i tematske grupe poput: Inovativne lučke zajednice – povezivanje ribolova, turizma i drugih lokalnih aktivnosti; Smanjenje ekološkog otiska turističkih aktivnosti; Pametna organizacija i komunikacija lokalne turističke ponude - Digitalni ekosustavi i suradnja.

Na samoj konferenciji je prezentirano preko 20 projekata i primjera dobrih praksi, financiranih putem EU fondova.
Voditelj FLAG-a Galeb Ante Sladoljev predstavio je područje FLAG - a, strateške ciljeve lokalne razvojne strategije te projekte koji su financirani putem iste. Nekoliko provedenih projekata financiranih putem Lokalne razvojne strategije u ribarstvu, Flag-a Galeb, sudionici su posjetili posljednjeg dana konferencije. Oduševljeni viđenim projektnim aktivnostima najavili su niz studijskih posjeta. Radi se o projektima Ribarske zadruge Adria i ugostiteljskog obrta Luna Tribunj, koji su za provedbu projekta dobili sredstva putem Mjere 1.2.1. „Jačanje konkurentnosti proizvoda ribarstva i akvakulture“ te Muzeja betinske drvene brodogradnje čiji projekt je financiran putem Mjere 2.1.1. „Razvoj društveno kulturnog sadržaja povezanog sa lokalnom ribarskom i pomorskom baštinom“.

U sklopu konferencije je LAG More 249 za sve sudionike u hotelu organizirao sajam domaćih proizvoda, gdje su se predstavili lokalni proizvođači sa svojim proizvodima.

djelomob1.jpg