Lipanj 06, 2023 575

Novi koraci u poboljšanju sportskih uvjeta u Vodicama: „Balon“ dobio novu podlogu i nadzornu kameru

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Iako se izgradnja nove sportske dvorane na Račicama, koja je predviđena za završetak do kraja 2024. godine, s nestrpljenjem iščekuje, mnogi vodički klubovi i sportaši svoje sportske aktivnosti trenutno odvijaju na natkrivenom sportskom igralištu kod Osnovne škole Vodice. Popularno nazvan "Balon", ovaj prostor s desetogodišnjom povijesti, nastavlja biti okupljalište za ljubitelje sporta.

Ipak, nije sve bilo glatko na ovom igralištu. Jedan od najvećih problema s kojima su se sportaši suočavali bio je klizavi pod. Posebice tijekom vlažnih i kišnih dana, pod bi postao skliskim, uzrokujući poteškoće tijekom igre, pa čak i opasnost od padova. Srećom, ovaj problem je riješen. Iz Gradske uprave potvrđuju da je za postavljanje nove antiklizajuće podloge utrošeno 120 tisuća eura, što bi trebalo osigurati sigurnije uvjete za sve korisnike.

Drugi izazov s kojim se "Balon" suočavao je konstantni vandalizam. Provaljivanje u balon i oštećenja postala su gotovo dnevna pojava. Nažalost, ni oznake na novopostavljenoj podlozi nisu bile pošteđene. Međutim, poduzete su mjere da se ovaj problem suzbije.

Gradonačelnik Ante Cukrov izvijestio je da je postavljena nadzorna kamera, a balon je dodatno osvijetljen i zaštićeno je električno postrojenje, sve s ciljem smanjenja neovlaštenih upada.

Gradonačelnik Cukrov također je dodao da se razmatraju dodatne opcije zaštite objekta, uključujući postavljanje zaštitnih panela i slične mjere. Ovi napori pokazuju koliko je važno osigurati optimalne uvjete za sportaše i klubove u Vodicama, čak i dok se s nestrpljenjem čeka dovršenje nove sportske dvorane.

djelomob1.jpg