Lipanj 07, 2023 1380

U razmatranju izmjena Zakona o državnom inspektoratu, Branka Juričev Martinčev traži zaštitu za inspektore i razumijevanje za poduzetnike

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U raspravi o izmjenama Zakona o državnom inspektoratu, zastupnica Branka Juričev Martinčev, istakla je da je rad inspektorata izuzetno zahtjevan i da oni trebaju biti adekvatno plaćeni i zaštićeni.

Međutim, treba napomenuti da i poduzetnicima kojima se nadzire rad, je jako teško. U RH ima 47 različitih inspekcija, a 17 su unutar Državnog inspektorata.

Zakoni se često mijenjaju i mali bi poduzetnik trebao biti pravnik, i financijski, porezni, radni, sanitarni, protupožarni... stručnjak.

Stoga bi bilo dobro da postoji razumijevanje prilikom kontrole takvih poduzetnika koji možda krše zakon iz svog ne znanja, a ne zbog toga sto žele oštetiti svog korisnika proizvoda iii usluge, ili pak time sebi priskrbiti veću imovinsku korist.

Kako smo na početku turističke sezone od koje očekujemo i rekordne rezultate, svi trebamo dati svoj doprinos da ona bude sto bolje i kvalitetnije odrađena- zaključila je zastupnica Branka Juricev Martinčev na jučerašnjoj sjednici Sabora ( 06. lipnja 2023.), točka Dnevnog reda: KONAČNI PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNOM INSPEKTORATU; drugo čitanje, P.Z. br-440- predlagatelj Vlada Republike Hrvatske.

djelomob1.jpg