Lipanj 08, 2023 580

Planovi o električnim brodovima Jadrolinije za liniju Šibenik - Vodice odgođeni

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Planiralo se da Jadrolinijini prvi električni brodovi za prijevoz putnika i tereta budu operativni u roku od dvije do tri godine. No, za sada se to neće dogoditi.

Večernji list izvještava da je 45 milijuna eura vrijedan natječaj, raspisan u siječnju, poništen jer se na njega nije javio "nijedan sposoban natjecatelj".

U planu elektrifikacije bilo je uključivanje državnih brodskih linija Mali Lošinj – Susak, Šibenik – Vodice i Suđurađ – Dubrovnik.

Jadrolinija je zahtijevala da svaki brod ima kapacitet za 389 putnika, smještaj za osam članova posade, te maksimalnu duljinu od 52 metra i širinu od 12 metara. Ponude za ovaj projekt primale su se do kraja veljače, a planirano je da se, nakon odabira tvrtke, detalji dodatno ispregovaraju.

Plan Jadrolinije bio je odabrati najboljeg ponuđača unutar 60 dana, ali je taj rok kasnije malo produljen. Na kraju, objavljeno je da niti jedna od ponuda sedam natjecatelja nije bila zadovoljavajuća. Štoviše, one su bile "nedopustive".

Natječaju su sudjelovali: Astilleros Armon S.A., Baltic Workboats As, Cantiere Navale Vittoria, Holland Shipyards Group, zajednica ponuđača Brodotrogir Cruise i Tema, Dalmont s INMEL-om i TSI-jem, te Iskra brodogradilište u suradnji s Navis Conceptom i turskim tvrtkama.

djelomob1.jpg