Lipanj 09, 2023 543

Crveni križ Vodice posjetio Osnovnu školu Čista Velika: Sigurnost na vodi i prva pomoć u fokusu

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa obišli su učenike nižih razreda Osnovne škole Čista Velika u sklopu svojih edukativnih aktivnosti. U posjetu su realizirali dvije zanimljive radionice: radionicu o kodovima sigurnosti na vodi i radionicu o osnovama prve pomoći.

Prilikom posjeta, učenici su imali priliku učiti o važnim pravilima ponašanja na plaži. Upoznali su se s različitim aspektima posla spasioca, uključujući opremu koju koriste u svom svakodnevnom radu. Naglasak je bio na tome da je poznavanje pravila i postupaka prve pomoći neophodno za svakog spasioca.

Mladi su također učili o pravilnom postupanju u situacijama kada se suoče s određenim ozljedama, poput krvarenja iz nosa, modrica, ogrebotina i porezotina. Svi su učenici pokazali iznimnu koncentraciju i zainteresiranost, pa su kao nagradu dobili prigodne majice.

Crveni križ se posebno zahvalio učiteljicama Osnovne škole Čista Velika na gostoprimstvu, izražavajući radost zbog budućih druženja s ovako pametnom i pristojnom djecom.

"Svima želimo da uspješno privedu kraju još jednu školsku godinu i bezbrižno provedu ljetne praznike", poručili su iz Crvenog križa Vodice, nastavljajući svoju misiju edukacije o sigurnosti i pružanja prve pomoći.

djelomob1.jpg