Lipanj 09, 2023 1069

Vodice grade imidž kongresne destinacije, stalno ulažući u infrastrukturu, ponudu i ljudske resurse kako bi ostali korak ispred konkurencije

Vodice grade imidž kongresne destinacije, stalno ulažući u infrastrukturu, ponudu i ljudske resurse kako bi ostali korak ispred konkurencije HRT
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Kongresni turizam, koji bilježi najveći promet u predsezoni i podsezoni, potpuno se oporavio nakon pauze uzrokovane pandemijom, ističu hotelijeri. Oni dodaju da je kongresni turizam ključni pokretač cjelogodišnjeg turizma. Destinacije koje su sve popularnije u ovom kontekstu su Vodice i Šibenik, odabrane zbog većih kongresnih kapaciteta, dobre povezanosti i predivnih prirodnih ljepota.

Grad Vodice sustavno gradi imidž kongresnog odredišta, održavajući korak s konkurencijom kroz ulaganja u infrastrukturu, ponudu i ljudske resurse. Katarina Božić Fuštin, voditeljica prodaje hotela u Vodicama, ističe da su ove godine za poslovne skupove potrebni dodatni termini. "Kongresni turizam čini oko 30 posto ukupnih prihoda u našem poslovanju, što je značajan udio", kaže Božić Fuštin.

Industrija kongresnog turizma, koja je u stalnom rastu izvan glavne sezone, prema riječima stručnjaka, doživljava svoj zenit. Najjači "kongresni mjeseci" rasprodaju se trenutno, dok je stanka u periodu od sredine lipnja do sredine rujna. Županija bilježi sve bolje rezultate.

"Kad usporedimo sa stanjem od prije deset godina, ovo je prava renesansa", objašnjava Frane Koštan, organizator kongresa. "Velike hotelske kuće možda imaju i najbolje kongresne dvorane u Hrvatskoj, a sve više se budi i sam centar Šibenika s manjim dvoranama i hotelskim kapacitetima."

Cjelogodišnji turizam znači i cjelogodišnje zaposlenje. Kongresni gosti posebno cijene prirodu i kulturnu baštinu. "Oni koji dolaze u sklopu MICE programa koriste sve resurse grada Šibenika - kulturne, povijesne, prirodne", objašnjava Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Šibenika.

Cjelokupna destinacija profitira od "industrije sastanaka". Čak i dio gostiju, nakon dobrih iskustava s kongresima, odabire Šibenik i Vodice kao mjesto za odmor. Kongresni turizam, stoga, ne samo da potiče cjelogodišnji turizam, već pomaže u oblikovanju atraktivnih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

IZVOR: HRT

Poslijednja izmjena dana Petak, 09 Lipanj 2023 23:53
djelomob1.jpg