17 Lis 2014
  2634

Osobe s intelektualnim teškoćama koje žive na području Vodica dobile svoj klub

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Listopad 2014 10:33

Danas je Centar za socijalnu inkluziju Šibenik u Ulici hrvatskih boraca 34 u Vodicama otvorio klub osoba s intelektualnim teškoćama.

Klub korisnika osniva se u sklopu trogodišnjeg programa Razvoj mreže socijalnih usluga i podrška socijalnom uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama na području Šibensko-kninske županije financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

Cilj kluba je aktiviranje odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive na području Vodica kako bi se mogle osnažiti za uključivanje u sve redovne aktivnosti lokalne zajednice.

Kroz partnerstvo s Gradom Vodicama osigurano je korištenje gradskog prostora u kojemu će se održavati redovita druženja, komunikacijske radionice i ostale aktivnosti usmjerene osnaživanju korisnika.

O provođenju programa u Vodicama prisutnim je govorio dogradonačelnik Vodica Luka Lipić, voditeljica projekata u Centru za socijalnu inkluziju Šibenik Marijana Mijat i koordinatorica programa Željka Ferara.

Naime, kroz program će se provoditi usluge zapošljavanja uz podršku, poludnevnog boravka u Šibeniku s rehabilitacijskim programima i radno-okupacijskim aktivnostima (razni kooperativni poslovi, izrada suvenira, nakita te predmeta dekorativne i uporabne vrijednosti), psihosocijalne podrške kroz individualne razgovore korisnika s psihologom, komunikacijske radionice i sastanke timova za podršku

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik ovim programom nastavlja uspješan trogodišnji program koji se uz financiranje Ministarstva provodio od 2011. do 2014. godine na području Šibenika, Knina i otoka Murtera.

Rezultati su pokazali da su osobe s intelektualnim teškoćama koje su uključene u program postale znatno samostalnije, poboljšala im se kvaliteta života, stekle su nove vještine, osnažile se za traženje i održavanje zaposlenja, te se aktivno i kvalitetno uključuju u život zajednice i realiziraju svoje potencijale.

IMG 5732 Medium

Druga bitna promjena događa se i u lokalnoj zajednici gdje je potaknuta pozitivna promjena u odnosu prema osobama s invaliditetom - značajno je povećana njihova vidljivost kao i uvažavanje potencijala koje osobe s invaliditetom imaju. Općenito, zajednica je dobila na kvaliteti jer su se smanjile emocionalne i socijalne tenzije kakve i inače postoje kod nezaposlenih osoba.

Cilj nam je u razdoblju od 2014. do 2017. omogućiti nastavak pozitivnih promjena u lokalnim zajednicama gdje se program već provodio te širenje na područja u kojima nije još uspostavljena ponuda socijalnih usluga u zajednici za osobe s intelektualnim teškoćama – istaknuli su na kraju iz Centra za socijalnu inkluziju Šibenik

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljni đir po Vodicama: Početak ljeta unatoč oblačnom vremenu mnogi iskoristili za šetnju i odmor na plaži

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close