Kolovoz 21, 2023 5892

Nesaglediva tuga: Oproštaj OŠ Fausta Vrančić od mladog Srećka Perkovića

Nesaglediva tuga: Oproštaj OŠ Fausta Vrančić od mladog Srećka Perkovića Ilustracija / Image by trateg from Pixabay
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Tužna vijest zadesila je sve stanovnike Šibensko kninske županije. Mladi Srećko Perković, bivši učenik Osnovne škole Fausta Vrančića, prerano je napustio ovaj svijet. Njegov iznenadni odlazak ostavio je prazninu u srcima mnogih koji su ga poznavali. Tim povodom, djelatnici OŠ Faust Vrančić odlučili su se oprostiti od Srećka sljedećim riječima:

Tuga golema!

Svi smo potreseni viješću da nas je iznenada napustio naš dragi Srećko Perković.

Kao učenik naše škole, Srećko je zračio posebnom energijom. Bio je aktivan, svestran, blag i šaljiv. Njegova skromnost i srdačnost učinile su ga pravim uzorom svima oko sebe.

Gledali smo ga kako iz dana u dan postaje sve bolji čovjek, kako se razvija u osobu koja razborito i mudro kroči putem života. Njegovo poštovanje prema nama, prema svom pozivu i prema svemu što je činio bilo je neizmjerno.

Svim srcem izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji: majci, ocu, bratu, sestri, baki, te svim rođacima i prijateljima. Neka znaju da dijelimo njihovu tugu i bol.

Dragi Srećko, pozvan si na mjesto gdje nema boli i tuge. Ostavio si nam nebrojene uspomene koje ćemo čuvati i prisjećati se s ljubavlju. Ljudi s takvom dušom, poput tebe, nikada ne umiru – oni žive u srcima svih koji su ih voljeli.

Počivaj u miru Božjem, dragi naš Srećko. 

Njegovo nasljeđe, njegova dobrota, te himna škole koju je napisao, ostat će zauvijek urezani u pamćenje Osnovne škole Fausta Vrančića i svih onih koji su imali čast poznavati ovog izvanrednog mladića.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2023 13:37
djelomob1.jpg