Kolovoz 29, 2023 1343

Edukacija i kreativnost na djelu: Završna izložba fotoradionice 'Svijet u bojama' u Turističko-informativnom centru Vodice

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Svečanim otvorenjem izložbe radova fotoradionice "Svijet u bojama - Vodice 2023" u Turističko-informativnom centru Vodice, 29. kolovoza obilježen je završetak ovogodišnje petodnevne fotoradionice. Ova edukativna i kreativna radionica okupila je 14 sudionika različitih dobnih skupina, od 11 do 70 godina.

Prvi dan bio je posvećen teoretskom dijelu, gdje su sudionici stekli osnovna znanja o fotografiji. Drugi dan odvijao se na ulicama Vodica, dok je treći dan bio rezerviran za odlazak i fotografiranje na otoku Prviću. Zadnja dva dana bila su fokusirana na selekciju i komentiranje fotografija te pripremu za završnu izložbu.

"Ovo je prilika da se pokaže kreativni potencijal našeg grada i okoline," izjavio je Ante Cukrov, gradonačelnik Vodica, koji je bio među posjetiteljima otvorenja izložbe.

Fotoradionicu financijski podupire Turistička zajednica Vodice, a za sve sudionike bila je besplatna.

Fotoradionica "Svijet u bojama" vodi se pod stručnim vodstvom diplomirane novinarke Sanje Grgić Ćurić. Od svog osnutka 2016. godine, radionica je doživjela pravi procvat, s više od 200 održanih radionica širom Hrvatske i u susjednoj Bosni i Hercegovini. Ukupno je kroz ovaj oblik foto edukacije prošlo oko 3.500 ljudi.

Uz posebnu potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Agencije za odgoj i obrazovanje RH, te Ministarstva kulture RH, fotoradionica "Svijet u bojama" postavila je novi standard u oblasti edukacije o fotografiji u Hrvatskoj.

djelomob1.jpg