Kolovoz 30, 2023 2224

Vodice se sjećaju: Šesnaesta godišnjica kornatske tragedije

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

Danas, 30. kolovoza, obilježena je šesnaesta godišnjica tragičnog događaja na Kornatu koji je odnio 12 mladih života. Poginulim vatrogascima odana je počast kroz niz komemorativnih događanja.

U 19.00 sati, predstavnici Grada Vodica, Javne vatrogasne postrojbe Vodice, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice, kao i predstavnici političkih stranaka (NLSP), zajedno s roditeljima stradalih vatrogasaca, odali su počast položenim vijencima i upaljenim svijećama na zajedničkim grobovima u Vodicama. Uz to, odana je počast i tragično preminulom tajniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Gordanu Alfirevu.

Vijenci i svijeće položeni su i pored spomen-kamena u parku na Poljani, gdje se svake godine okuplja veliki broj ljudi kako bi odali počast stradalima.

U 20.00 sati, u župnoj crkvi sv. Križa, održana je sveta Misa posvećena poginulim vatrogascima. Misa je bila prilika za molitvu i duboko razmišljanje o smislu žrtve i hrabrosti koju su pokazali stradali.

Neka im je vječna slava i hvala. Sjećanje na ovu tragediju ostaje s nama i neka služi kao trajni podsjetnik na važnost zajedništva, hrabrosti i samoprijegora u teškim trenucima.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 30 Kolovoz 2023 20:06
djelomob1.jpg