Rujan 03, 2023 2130

U ponedjeljak počinje nova školska godina: Povećan broj prvašića u OŠ Vodice i OŠ Čista Velika

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

U ponedjeljak, 04. rujna 2023. godine, zvono će označiti početak nove školske godine i kraj ljetnih praznika za mnoge učenike i nastavnike. Dok će se mnogi veseliti povratku u školske klupe i susretima sa školskim prijateljima, za prvašiće i njihove roditelje ovaj će dan biti poseban i, možda, malo stresan. Kako se škole pripremaju za novu školsku godinu? Razgovarali smo s ravnateljima OŠ Vodice i OŠ Čista Velika.

OŠ Vodice: Povećan broj prvašića
Ivana Mikulandra, ravnateljica OŠ Vodice, izvijestila je o pozitivnom trendu u broju upisanih prvašića. "Ove godine imamo 4 razredna odjela prvih razreda u matičnoj školi i ukupno 67 učenika, lani je bilo 63 učenika u 3 razredna odjela. Područna škola Tribunj ima u prvom razredu 21 učenika, lani 17," kaže Mikulandra.

OŠ Čista Velika: Mala, ali rastuća zajednica
Darko Vlahov, ravnatelj OŠ Čista Velika, također je primijetio povećanje broja prvašića. "Školsku godinu 2023./2024. u OŠ Čista Velika upisano je šest prvašića, u odnosu na prethodnu godinu dva više," napominje Vlahov i dodaje kako "postoji tendencija rasta broja učenika u narednim godinama."

Škola planira prvašiće dočekati u srdačnom okruženju, s roditeljima, učiteljicama, djelatnicima škole i svim ostalim učenicima. Vlahov također najavljuje da će biti organizirani projekti koji će biti poznati krajem rujna, nakon što budu izglasani na vijeću roditelja i uneseni u školski kurikulum za tekuću školsku godinu. "Od ostalih projekata sigurno znamo da će se nastaviti uređenje školskog vrta i maslinika, a u suradnji s Gradom Vodice škola je u ovoj školskoj godini opremljena dodatnom rasvjetom, video nadzorom te su sanirani nedostatci i oštećenja na školskoj dvorani," dodaje Vlahov.

djelomob1.jpg