Rujan 03, 2023 1795

Promjene u vrtiću Tamaris: Cjelodnevni boravak sada i u Čistoj Velikoj

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Uvođenje cjelodnevnog boravka u Čistoj Velikoj i novi programi u fokusu nove pedagoške godine

Sa početkom nove pedagoške godine razgovarali smo s ravnateljicom vrtića Tamaris, Tinom Valerijom Storić. Vrtić Tamaris, sa svoja tri objekta - Matični kod stare škole, novi u Dočinama i područni objekt u Čistoj Velikoj, donosi nekoliko novosti koje će obogatiti odgojno-obrazovni proces.

Cjelodnevni boravak u Čistoj Velikoj

Upitana o odluci da se područni objekt u Čistoj Velikoj ne ugasi, ravnateljica Storić je izjavila: "U područnom objektu Čistoj Velikoj ove godine na upisima nije bio nijedan zahtjev za poludnevnim programom. Kako nekolicina djece iz Čistoj Velikoj pohađa cjelodnevni boravak u Vodicama, donijeli smo odluku da idemo s promjenom programa."
Dodala je da je broj djece za sada odličan i da su otvoreni za sve opcije, uključujući i jaslice.

Program "Rastimo zajedno"

Kada je riječ o programu "Rastimo zajedno", ravnateljica Storić je najavila da će se nastaviti sa starim ciklusom kao i prethodne godine.

Edukacija odgajatelja i Montessori program

Odgovarajući na pitanje o daljnjim edukacijama odgajatelja, ravnateljica je istaknula da planiraju educirati odgajatelje za Montessori program. "Imamo dvije odgajateljice koje su završile Montessori program, ali kako je jedna od njih na porodiljnom, službena provedba će pričekati", napomenula je Storić. Također, dodala je da su educirane dvije odgojiteljice za glazbeni program koji je poslan na verifikaciju.

Liste čekanja i planovi za budućnost

U pogledu liste čekanja, situacija se blago promijenila. "Ove godine na listi čekanja imamo troje djece jasličke dobi, što je malen broj uzimajući u obzir da smo otvorili jednu jasličku grupu više u Vodicama i cjelodnevni boravak u Čistoj Velikoj," izjavila je ravnateljica.
Za kraj, ravnateljica Storić je najavila nastavak s provedbom Eko programa te potvrđuju srebreni status kroz sedam koraka. Nastavljaju i sa reciklažom.
Očigledno je da vrtić Tamaris nastoji pratiti potrebe svoje zajednice, unapređujući programe i prilagođavajući se novim izazovima. Očekuje nas uzbudljiva pedagoška godina.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 03 Rujan 2023 22:56
djelomob1.jpg