Rujan 07, 2023 4028

Turistička priča Tribunja: Razgovarali smo s direktoricom ureda TZ Josipom Jerkov

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Turistička sezona 2023. u Tribunju bila je ispunjena različitim izazovima, ali i uspjesima koji su obilježili godinu. U razgovoru s direktoricom Turističke zajednice Tribunj, Josipom Jerkov, dobili smo uvid u rezultate, događanja i buduće planove koje nosi ova destinacija.

U ovoj sezoni zabilježili smo porast broja dolazaka u usporedbi s prethodnom godinom. "Ne radi se o velikom porastu, ali s obzirom na lošu kampanju od strane Njemačke, Austrije, Italije… mi smo jako zadovoljni", rekla nam je Josipa Jerkov.

Ukupan broj dolazaka u Tribunju povećao se za 0,40% u prvih devet mjeseci u odnosu na 2022. godinu.

No što se tiče noćenja, situacija je bila nešto drugačija. "Imali smo 4,20% manje noćenja u prvih 9 mjeseci u odnosu na prošlu godinu," ističe Josipa Jerkov.

Unatoč ovim brojkama, direktorica je iznimno ponosna na rezultate i nadaju se pozitivnom trendu u budućim sezonama.

Među događanjima koja su obilježila ovu turističku sezonu u Tribunju posebno se ističu Ribarska noć, 56. tradicionalna utrka magaraca i gastro manifestacija "Okusi Tribunj". "Bilo je tu i mnogih drugih događanja, ali ove tri manifestacije posebno su se istaknule i obilježile cijelu sezonu", dodaje direktorica.

O budućim planovima Turističke zajednice, Josipa Jerkov je bila tajnovita, ali jasno je naznačila da već planiraju neke nove zanimljive manifestacije i projekte za iduću godinu.

Kada smo je pitali o timu koji čini Turističku zajednicu, rekla nam je da u njoj rade još kolega Nikola Perkov-Stipičin, voditelj receptivnog sektora, i kolegica Marta Katić, turistički informator. "Unatoč izazovima koje imamo, trudimo se maksimalno iskoristiti resurse koji nam stoje na raspolaganju", rekla je Jerkov.

Njihova strategija temelji se na bogatom kulturno-zabavnom programu i tradicionalnim manifestacijama koje privlače posjetitelje, a suradnja s lokalnim stanovništvom, udrugama i malim poduzetnicima ključna je za uspjeh turističke ponude Tribunja.

djelomob1.jpg