Rujan 11, 2023 10045

Nove investicije u Vodicama: Veliki projekti na horizontu

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)

Vodice ulaze u novo poglavlje infrastrukturnog razvoja. Uz brojne projekte koji su najavljeni, posebno se ističe rekonstrukcija bivše D8 od hotela Orion do nešto iza križanja Zatonske i Ante Poljička dužine cca 920 metara, čija je vrijednost procijenjena na nešto više od 30 milijuna kuna.

Izvođač radova, tvrtka "Sarađen", preuzela je zadatak da ovu ključnu prometnicu dovede do modernih standarda. U sklopu rekonstrukcije planirana je izgradnja dvaju rotora: prvi će se nalaziti kod Inine benzinske stanice, dok će drugi biti smješten na križanju Zatonske i Ante Poljička ulice.
Osim toga, očekuje nas potpuna obnova vodovodne, kanalizacijske i telekomunikacijske mreže. Za sigurnost i udobnost pješaka bit će uređeni nogostupi, dok će nova rasvjeta pridonijeti estetici i funkcionalnosti cijele prometnice.

Ali, radovi u Vodicama ne završavaju s bivšom D8 sadašnjom županijskom cestom. Građani mogu očekivati izgradnju skate parka, drugu fazu sportske dvorane na Račicama te drugu fazu rekonstrukcije Trga kneza Branimira. Na Račicama je najavljena obnova dvorane za borilačke sportove te tribine ma stadionu nogometnog kluba Vodice.

Nakon dužeg iščekivanja, skoro će biti potpisan ugovor za aglomeraciju Srima-Vodice-Tribunj. Završni pregovori su u tijeku, ovaj će projekt znatno doprinijeti kvaliteti života u našem području. Stanovnici otoka Prvića također nisu zaboravljeni te se i za njih pripremaju značajni infrastrukturni projekti.

Za sve detalje i buduće planove obratili smo se gradonačelniku Ante Cukrovu, koji nas je upoznao s vizijom i smjerom u kojem Vodice žele ići. Pogledajte opširnije u video prilogu.

 

djelomob1.jpg