Rujan 27, 2023 2901

Osnovna škola Vodice postala središte europskog obrazovnog entuzijazma

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od 19. do 22. rujna, Osnovna škola Vodice bila je počasni domaćin C1 mobilnosti Erasmus+ projekta pod nazivom e=md^2 - Excellence in Math E=MD2. Tijekom ovih dana, škola je bila mjesto susreta i suradnje između različitih europskih obrazovnih institucija.

U Vodicama su boravili gosti iz više europskih zemalja. Među njima su bile institucije iz Španjolske, poput Treball, estades i formació - Open Europe Reus i Institut Julio Antonio. Posjetitelji su stigli i iz Rumunjske, točnije iz Scoala Gimnaziala Nr. 6 "Ion Agârbiceanu" Alba Iulia. Sjeverna Makedonija bila je zastupljena s 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип) i Osnovnom školom Ilinden. Također, s Cipra je stigla delegacija iz Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, poznatije kao Cyprus Mathematical Society.

Ova mobilnost bila je prilika za zajedničku suradnju i razmjenu iskustava s ciljem poboljšanja obrazovanja u području matematike. "Erasmus+ projekt je trenutačno u svojoj završnoj fazi. Upravo smo raspravljali i razvijali platformu za matematičku eDebatu. Cilj nam je učenje matematike učiniti zanimljivijim i pristupačnijim za sve učenike. Poseban naglasak stavljamo na inkluzivnu učionicu gdje se poštivanje različitosti smatra ključnim," izjavili su predstavnici Osnovne škole Vodice.

Za sve zainteresirane koji žele saznati više o ovom projektu i njegovim postignućima, sve informacije mogu se pronaći na službenoj stranici projekta: www.excellenceinmath.eu