Rujan 28, 2023 7699

Započeli radovi na rekonstrukciji bivše D8 u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

Danas je poviše benzinske postaje Ina kod rotora održana konferencija za medije o početku radova na rekonstrukciji bivše D8 u Vodicama. Radovi obuhvaćaju izgradnju dva rotora, križanja, kao i pješačke staze duge otprilike 920 metara.

Uz potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića, konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, predsjednik uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, kao i predstavnici Vodovoda i Odvodnje Šibenik, Županijskih cesta te izvođača radova.

Investicija, vrijedna nešto manje od 4 milijuna eura bez PDV-a, sufinancirana je od strane Hrvatskih cesta te u manjem omjeru Vodovoda i Odvodnje te Grada Vodica. Glavni izvođač radova je tvrtka Sarađen d.o.o., a predviđeni rok izgradnje je 9 mjeseci.

Ministar Oleg Butković istaknuo je:

"Konačno će jedna od crnih točaka naših prometnica postati prošlost zahvaljujući izgradnji novog rotora. Osim same ceste, planira se i izgradnja nogostupa te instalacija rasvjete. Ovaj projekat je od ključne važnosti za sigurnost i protočnost prometa u regiji."

Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta, dodao je: "Osim ceste i nogostupa, rekonstrukcija će obuhvatiti i radove na kanalizaciji, prepumpnoj stanici, vodovodnoj i telekomunikacijskoj mreži."

Ujedno je izrazio zahvalnost saborskoj zastupnici Branki Juričev Martinčev, koja je tokom proteklih godina pokazivala veliko zanimanje za ovaj projekt te ga aktivno podržavala.

Gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, apelirao je na građane za razumijevanje i strpljenje tijekom trajanja radova zbog eventualnih prometnih ograničenja. Naglasio je da je ova rekonstrukcija tek početak onoga što Vodice očekuje u bliskoj budućnosti, s posebnim osvrtom na predstojeće radove na kanalizaciji.

Dok radovi budu u tijeku, mole se građani za razumijevanje i pažnju prilikom prolaska gradilištem. Bilo kakve promjene u prometnoj regulaciji bit će pravovremeno objavljene. Nakon završetka radova, očekuje se bolja protočnost prometa i modernizirana infrastruktura koja će odgovarati potrebama današnjice. 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 28 Rujan 2023 15:20