Listopad 03, 2023 1864

Završena prva faza kampanje udruge ''Bolji svijet'' iz Vodica pod nazivom ''Već je dramatično – izbacimo plastično''

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Udruga za zaštitu prirode i životinja ''Bolji svijet'' iz Vodica uspješno je zaključila prvu fazu svoje kampanje pod nazivom ''VEĆ JE DRAMATIČNO- IZBACIMO PLASTIČNO''.

Kroz trajanje kampanje, volonteri navedene udruge dijelili su ispred trgovačkih centara u Vodicama ukupno 1.500 platnenih vrećica namijenjenih za kupovinu te 250 majica s istaknutim sloganom kampanje.

Kampanja je započela u lipnju i trajala sve do početka listopada. Glavna svrha ovog projekta bila je motivirati građane da zamijene jednokratne plastične vrećice dugotrajnim platnenim alternativama.

Udruga izražava zahvalnost Gradu Vodicama, Turističkoj zajednici Grada Vodica te Županiji Šibensko-kninskoj, posebice Upravnom odjelu za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove. Napomenuli su i da su protekle četiri godine imali njihovu podršku, a ove godine pridružila se i Javna ustanova Nacionalni park Krka kao financijski podržavatelj.

Nadalje, kampanja ''VEĆ JE DRAMATIČNO - IZBACIMO PLASTIČNO'' bit će proširena i putem interneta u suradnji s portalom INFOVODICE.