Listopad 09, 2023 8576

Krenuli ste za Šibenik? Evo alternativnih ruta zbog rekonstrukcije rotora kod Inine benzinske crpke

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Ako planirate put prema Šibeniku, postoji nekoliko stvari koje biste trebali znati. Tvrtka Sarađen započela je radove na dionici ŽC6286 (nekadašnja DC8) u Vodicama. Ovo područje obuhvaća zonu od hotela Orion do Benzinske postaje ''INA'', te uključuje križanja s ulicama Augusta Šenoe, Lasan Ante Kabalera i Braće Ćirila i Metoda.

Zbog navedenih radova, od (danas) ponedjeljka, 09.10.2023., promet je privremeno preusmjeren i takva će se regulacija zadržati sve do 16.02.2024., kada se očekuje završetak radova na ovoj dionici.

Vozači koji putuju iz Vodica prema Šibeniku, kao i obratno, imaju dvije alternative. Mogu se kretati preko Srime ili koristiti Put Gaćeleza koji vodi do zaobilaznice.

Ako dolazite iz Šibenika prije samog rotora, postoji mogućnost skretanja prema Stablincu. Možete i odabrati pravac preko Srime ili nastaviti putem zaobilaznice sve do raskrižja kod MK Okit, gdje se skreće za Vodice.

Mještane se poziva na strpljenje tijekom trajanja radova. Nakon završetka ove faze, raduje vijest da će problematična točka - rotor kod Inine benzinske crpke - konačno biti rekonstruirana. No, rekonstrukcija se neće zaustaviti na tome. Sljedeći korak je rad na križanju Zatonske i Ante Poljička, gdje je planirana izgradnja novog rotora.

Rekonstrukcija također uključuje izgradnju novog kolnika, nogostupa i rasvjete, te postavljanje novih kanalizacijskih, vodovodnih i telekomunikacijskih cijevi.

Očekuje nas period intenzivnih radova, ali s ciljem stvaranja boljih i sigurnijih uvjeta za sve sudionike u prometu.