Studeni 04, 2023 7604

Više od 1200 pacijenata dr. Fantulina u Vodicama već duže vremena traži rješenja: Osjećaju se kao građani drugog reda

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

U Ambulanti Vodice, više od 1200 pacijenata već duže vrijeme prolazi kroz izazove povezane s pristupom redovitoj medicinskoj skrbi. Njihov liječnik opće medicine, dr. Fantulin, na bolovanju je već duže vremena, a njegovu praksu trenutno dva puta tjedno preuzima dr. Danijela Juras iz Tribunja. Dok pacijenti nemaju primjedbi na rad dr. Juras, ističu da je i ona preopterećena te da je njena prisutnost nedovoljna za sve njih.

Zbog ove situacije, pacijenti su izrazili zabrinutost zbog česte nedostatnosti kvalitetne skrbi te se osjećaju kao građani drugog reda. Pokušaji prebacivanja kod drugih liječnika nisu bili uspješni zbog prekapacitiranosti ostalih ambulanti. Pacijenti su naveli da su tražili odgovore i pomoć od različitih instanci, no bez uspjeha.

Da bismo dobili više informacija o ovom problemu, redakcija portala Infovodice uputila je službeni upit ravnatelju Doma zdravlja Šibenik, gospodinu Borisu Magazinu. Dok čekamo službeni odgovor, u telefonskom razgovoru ravnatelj nam je potvrdio da je dr. Fantulin na dugotrajnom bolovanju. Na upit zašto nije pronađena adekvatna zamjena, ravnatelj je istaknuo širu problematiku - nedostatak liječnika opće prakse u cijeloj zemlji, unatoč atraktivnim uvjetima rada koje Doma zdravlja Šibenik nudi.

Potraga za dugoročnim rješenjima i dalje je u tijeku, kako bi se osiguralo da svaki pacijent ima pristup kvalitetnoj medicinskoj skrbi koja mu je potrebna.

U međuvremenu, pacijenti Ambulante Vodice nastavljaju s nadom da će se pronaći rješenje koje će im olakšati svakodnevne izazove s kojima se suočavaju.

Ispod preuzmite odgovor Doma zdravlja Šibenik koji je u međuvremenu pristigao.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Studeni 2023 14:25