Studeni 05, 2023 7744

Vodički trgovi postali jezera: Jugo donijelo poplavu, mlada majka u Prvić Luci izbjegla tragediju

Vodički trgovi postali jezera: Jugo donijelo poplavu, mlada majka u Prvić Luci izbjegla tragediju foto: Robert Knežević
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Jutros je dalmatinska obala doživjela pravu prirodnu nepogodu. Naime, najavljeno jako jugo i visoka plima poplavili su brojna primorska mjesta, a o situaciji svjedoče snimke koje su nam stigle iz Vodica, Srime, Tribunja i s otoka Prvića.

Trg Hrvatskih mučenika, koji se nalazi ispred pošte u centru, našao se pod vodom. Plima nije birala, pa je tako voda ušla i u okolne objekte, među kojima su i ugostiteljski. Vlasnica jednog od takvih objekata, Snježana, podijelila je s nama svoju borbu s elementarnom nepogodom.

"Sve nam je poplavilo. Cijeli objekt smo morali prazniti, koristeći pumpe kako bismo ispumpali vodu," kazala je uznemirena Snježana, dok je pokazivala na oštećenja unutar svog ugostiteljskog objekta.

Ivica Begić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Vodice, informirao nas je da zasad nisu zaprimili pozive za pomoć pri ispumpavanju. "Izgleda da su ovakve situacije postale uobičajene, pa se ljudi sami pripremaju," kratko nam je komentirao Ivica.

Jako nevrijeme izazvalo je probleme i na otoku Prviću. Svjetlana iz Prvić Luke dala je svoje svjedočanstvo o ozbiljnosti situacije u njenom mjestu.

"Dio sela prema Jazu nema struje jer su popadale žice; skoro su ubile mladu majku s djetetom, sve je iskrilo. Baš je grozna situacija," rekla je vidno uznemirena Svjetlana. Ona ističe da je njihovo mjesto posebno pogođeno: "Mi smo najugroženiji, potpuno smo okrenuti prema jugu, dok, na primjer, u Šepurini i Zlarinu nije takva situacija."

Srećom, nakon kiše i jake bure, jugo je zamjenio jugozapadnjak koji je donekle pomogao u smirivanju stanja. Ipak, posljedice nevremena još uvijek su vidljive i sanacija štete je u tijeku.

Za kraj, u nastavku pogledajte videozapis koji su nam ustupili naši čitatelji, gdje možete vidjeti razmjere ove prirodne nepogode koja je zadesila našu obalu.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 05 Studeni 2023 11:56