Studeni 06, 2023 2569

U Rijeci zabilježen novi slučaj: Upozorenja na otrovane napitke šire se društvenim mrežama

U Rijeci zabilježen novi slučaj: Upozorenja na otrovane napitke šire se društvenim mrežama Image by Alexa from Pixabay
Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U zadnje vrijeme javnost je uzdrmana novim incidentom koji se dogodio u Istri, gdje je muškarac teško ozlijeđen nakon konzumacije opasne tekućine iz boce vode u riječkom restoranu, izvještava Fiuman.

Sada se pojavljuje novi sličan slučaj u Rijeci, gdje su putem društvenih mreža krenula širenja uznemirujućih upozorenja o navodno otrovanim gaziranim sokovima i vodama poznatog proizvođača.

"Obavijestite svoje bližnje," apelira se u porukama koje kruže WhatsAppom i Viberom, "i budite oprezni s pićima kao što su Cola, Fanta, Tonic, Schweppes prilikom njihove konzumacije u kafićima ili prilikom kupnje u trgovinama." Poruke upozoravaju na incidente s teškim ozljedama jednjaka i želuca, čiji se uzrok navodi kao neisprano čišćenje opreme u tvornici, gdje ostaci kiselina nisu uklonjeni.

Dodatne informacije Fiuman je pokušao dobiti od Coca-Cola HBC Hrvatska i riječke policije, ali, prema njihovim riječima, odgovori još uvijek nisu stigli. Prema navodima, sve bi trebalo biti službeno objavljeno sutra u novinama, kada bi građani trebali biti detaljnije informirani o situaciji.

Iako je prirodno da se u situacijama kada je zdravlje ugroženo javnost brine, važno je ne podlijegati panici bez potvrđenih informacija i pridržavati se opreza uz provjere vjerodostojnosti upozorenja.