Studeni 15, 2023 3117

Grad Vodice potpisao ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije šetnice Artina

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

Grad Vodice je među 76 lokalnih samouprava koje su potpisale ugovore za financiranje projekata prilagodbe klimatskim promjenama s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost ovih ugovora iznosi gotovo 17 milijuna eura, a sredstva će se koristiti za unaprjeđenje zelene infrastrukture.

Gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, rekao nam je da je Grad Vodice dobio 280 tisuća eura za projekt rekonstrukcije šetnice Artina. Ovaj projekt je iznimno važan zbog sigurnosti građana, s obzirom na to da je dotrajalost šetnice, posebice betonskih kockica, često uzrokovala padove. Šetnica, koja je jedna od najfrekventnijih dijelova grada, spaja centar s istočnim dijelom grada.

Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji šetnice Artina procijenjena je na 350 tisuća eura. Plan je obnoviti betonske kocke koje se protežu od restorana Scala do spomenika žrtvama jugokomunizma. Osim toga, predviđeno je i uređenje hortikulture. Planirana je zamjena oronulih palmi s sterilnim murvama, uređenje rubnjaka šetnice te dodatno uređenje kolnika, uključujući zamjenu asfalta i nogostupa s druge strane šetnice.

Ovaj projekt ne samo da će poboljšati estetski izgled šetnice, već će i povećati sigurnost građana te unaprijediti kvalitetu života u Gradu Vodicama.

Implementacija ovih radova predstavlja korak prema održivijem i zelenijem okruženju, u skladu s ciljevima prilagodbe klimatskim promjenama.