Ožujak 18, 2015 3354

Foto: Rođendanska promenada vodičke glazbe

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Promenadom kroz mjesto vodička glazba danas je proslavila 87 godina svog postojanja

Naime, rano ujutro davnog 18. ožujka 1928. godine vodičane je probudio neki novi zvuk, zvuk koji većina tadašnjeg stanovništva nikada nije čula, a to je bio zvuk limene glazbe – hrvatskog muzičkog društva – "Starčević" kako se tada zvala Vodička glazba.

Nakon utemeljenja 1926. godine i upornog vježbanja svanuo je i taj dan, kada su prvi put kroz mjesto svirali vodički glazbari, a valja napomenuti da je svaki novi marš bio najavljen pucnjem iz topa.

Od tada pa do danas, glazba je sastavni dio našeg velikog mista u radosti za svaki blagdan i praznik, kao i za razne posebne i veoma važne prigode, te i u žalosti pri ispričaju naših sumještana.

U ovih 87. godina javnog nastupanja kroz Vodičku glazbu prošlo je preko 400 glazbara koji su odgajani u duhu ljubavi prema svome gradu i domovini.

Vodička glazba pronijela je dobar glas o Vodicama širom Lijepe naše i u inozemstvu, a sve to treba zahvaliti svim dosadašnjim kapelnicima kao i svim ljudima koji su se nesebično dali za dobrobit ove najstarije vodičke udruge.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 18 Ožujak 2015 17:49
djelomob1.jpg