Ožujak 25, 2015 3727

U Dalmare centru Šibenik: Otvoren osmi po redu Sajam poslova

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ovogodišnji, osmi po redu, Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje otvoren je jutros u Dalmare centru. Sajam je, u nazočnosti gradonačelnika Šibenika Željka Burića, župana Gorana Pauka, ravnatelja područne službe HZZZ-oa Luke Petrine te predstavnika gradova i općina i brojnih poslodavaca, otvorio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

'Prioritet politike Vlade i Ministarstva rada i mirovinskog sustava su mladi koje želimo zadržati u Hrvatskoj. Svaka mlada osoba, odnosno obitelj koja odlazi iz zemlje, za nas je nadoknadiv gubitak i stoga, bez obzira kojim političkim opcijama pripadali, zajedno moramo doprinositi za Hrvatsku i omogućiti mladima egzistenciju.', rekao je ministar Mirando Mrsić, dodajući da je jedna od mjera usmjerena mladima i olakšica poslodavcima koji zaposle mladu osobu, da bi ugovorom na neodređeno radno vrijeme stekli socijalnu sigurnost i uvjete za realizaciju stambenog pitanja. 'Zadovoljstvo je surađivati s Gradom Šibenikom. Ranije smo započeli projekt Savjetovanja u karijeri, a Šibenik je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji će dobiti Centar za mlade.', dodao je ministar Mrsić.

'Krajnje je vrijeme je da se sustav obrazovanja u Hrvatskoj počne prilagođavati tržištu rada; u kontinuitetu imamo otvorena radna mjesta i deficit pojedinih stručnih zanimanja, a istovremeno višak kadrova obrazovanih u kategoriji općih znanja na Zavodu za zapošljavanje., rekao je gradonačelnik Željko Burić u prigodi današnjeg otvorenja Sajma poslova, ističući da grad Šibenik unatoč gospodarskoj krizi bilježi pad nezaposlenosti od 10 % u odnosu na prošlu godinu.

Župan Goran Pauk naglasio je važnost uloge poslodavaca.' Pokazatelji pomaka su mali, ali ipak daju nadu da izlazimo iz krize. 2013.g. evidentirano je 1826 poduzeća s brojkom od 10535 zaposlenih osoba, što je povećanje i broja zaposlenih i dobiti u odnosu na 2012.godinu.', rekao je Pauk.

Tradicionalnom organizacijom Sajma poslova Hrvatski zavod za zapošljavanje želi unaprijediti svoj rad i svoje usluge radi kvalitetnog i pravodobnog zadovoljenja tržišta rada za radnom snagom. Cilj manifestacije je i partnersko povezivanje sviju na tržištu rada Šibensko-kninske županije, ujedno i prilikasvima onima koji traže posao da na jednom mjestu upoznaju potrebe tržišta rada te kontaktiraju s potencijalnim poslodavcima. Namijenjen je nezaposlenima, poslodavcima, učenicima, maturantima i studentima te svima onima koji žele mijenjati karijeru.

Partneri Zavodu i ove su godine Šibensko-kninska županija, županijska Razvojna agencija i Grad Šibenik.

Izvor-foto: Grad Šibenik

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 25 Ožujak 2015 14:22
djelomob1.jpg