Ožujak 30, 2015 4560

Učitelji povijesti na stručnom skupu o Domovinskom ratu u hotelu Olympia - 20 godina oslobodilačke operacije „Oluja“

Učitelji povijesti na stručnom skupu o Domovinskom ratu u hotelu Olympia - 20 godina oslobodilačke operacije „Oluja“ Foto: ŠK Županija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Župan Goran Pauk, uz saborsku zastupnicu i gradonačelnicu Vodica Branku Juričev-Martinčev i gradonačelnicu Knina Josipu Rimac, prisustvovao je danas otvaranju 8. državnog stručnog skupa za učitelje i nastavnike povijesti na temu Domovinski rat- 20 godina oslobodilačke operacije „Oluja" koje se održava u Vodicama.

"S obzirom da ove godine obilježavamo okruglu 20. obljetnicu oslobodilačke operacije Oluja, operacije u kojoj je Hrvatska vojska ostvarila ključnu pobjedu i oslobađanjem okupiranog teritorija privela rat kraju, drago mi je što ste uvidjeli važnost i značenje Oluje i odlučili joj se posvetiti na ovogodišnjem stručnom skupu. Nadam se da ćete obogatiti svoje znanje kako bi prenijeli našim učenicima što više informacija o ovoj važnoj temi", kazao je župan Pauk u svom pozdravnom govoru.

Okupljene su pozdravili i ministar obrane Ante Kotromanović, ministar branitelja Predrag Matić i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković.

Skup je otvorio ministar obrazovanja, znanosti i sporta Vedran Mornar, istaknuvši kako su župan Pauk te ministri Kotromanović i Matić i sami sudionici Domovinskog rata.

Kroz stručna predavanja istaknutih znanstvenika i povjesničara te svjedočenjem sudionika ratnih događanja, učitelji i nastavnici moći će bolje razumjeti ulogu i značenje oslobodilačke operacije Oluja te se uspješnije pripremiti za nastavu povijesti o Domovinskom ratu. Tijekom trodnevnog seminara učiteljima i nastavnicima povijesti predavanja o operaciji Oluja održati će generali Krešimir Čosić, Pavao Miljavec, Marijan Mareković, Drago Matanović, Damir Krstičević, Zvonko Brajković i Mladen Markač. Također, sudionici skupa kroz terenski dio seminara imati će priliku posjetiti Knin i otok Prvić.

Trodnevni stručni skup održava se u Vodicama u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, koja od 2008. godine provodi program stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika povijesti o Domovinskom ratu.

Izvor vijesti: ŠK Županija

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Ožujak 2015 13:26
djelomob1.jpg