Travanj 21, 2015 5160

Video/Foto: U Vodicama održana velika pokazna vježba zaštite i spašavanja Olympia 2015

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U cilju osposobljenosti organiziranih operativnih snaga zaštite i spašavanja, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, područni ured za zaštitu i spašavanje Šibenik organizirala je danas pokazno – terensku vježbu zaštite i spašavanja u Hotelu Olympia.

Pretpostavka za provođenje vježbe je potres koji se dogodio na širem prostoru Šibensko-kninske županije i posljedični događaji koje je potres prouzročio. Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom oko 20 km sjever-sjeveroistočno od Vodica, nedaleko mjesta Đevrske. Uslijed potresa došlo je do urušavanja dijela hotela te pojave požara u nekoliko hotelskih soba u kompleksu hotela „Olympia" u Vodicama.

U današnjoj vježbi sudjelovali su po prvi put i pripadnici CZ Grada Vodica koji su kao i ostali sudionici vježbe svoj zadatak odradili na visokom nivou.

U organizaciji pripreme i izvođenja vježbe sudjelovali su:
Grad Vodice; Hotel „Olympia"; PU Šibensko-kninska, PP Vodice; Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije; JVP Vodice; JVP Šibenik; Državna vatrogasna intervencijska postrojba - odjel Šibenik (DVIP Šibenik); DVD Vodice; Zavod za hitnu medicinu, HMP Šibenik HGSS stanica Šibenik; Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik; Postrojba opće namjene civilne zaštite Grada Vodica; Državna intervencijska postrojba civilne zaštite- Odjel Split (DIP CZ – Split);
PUZS Šibenik

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 17:44
djelomob1.jpg