Svibanj 20, 2015 3136

Novinarka poznatog talijanskog magazina Ciclismo.it specijaliziranog za biciklizam i aktivni odmor posjetila Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Našu destinaciju u svibnju je posjetila Fulvia Camisa, novinarka poznatog talijanskog magazina Ciclismo.it specijaliziranog za biciklizam i aktivni odmor. Kako je biciklizam jedan od glavnih proizvoda naše PPS destinacije, novinarki su predstavljene naše biciklističke staze. U pratnji iskusnih biciklista iz turističke agencije Karika - Bike tours Vodice, kroz odabranu turu "Izlet u Vodičku povijest", novinarka je obišla vrijedne arheološke znamenitosti vodičkoga kraja i uživala u prirodnom okruženju maslinika i vinograda. Njen posjet upotpunjen je razgledavanjem otoka Prvića i MC Faust Vrančić.

Pored ove posjete, turistička ponuda grada Vodica predstavljena je i na road show prezentacijama koje su u svibnju održane u Bratislavi, Pragu i Budimpešti u suradnji s četiri dalmatinske županije, a krajem svibnja TZ grada Vodica bit će domaćin i grupi predstavnika njemačkih turoperatora i turističkih agencija koji su iskazali interes za programe iz PPS projekta, posebice programe aktivnog turizma.

Na kraju donosimo Vam pregled turističkog prometa u protekla četiri mjeseca.
Prema podacima iz evidencije TZ grada Vodica u prva četiri mjeseca 2015. godine Vodice je posjetilo 10.194 turista koji su ostvarili ukupno 23.327 noćenja. U usporedbi sa prva četiri mjeseca 2014. ostvaren je rast od 16% dolascima i 3% u noćenjima.

Domaći turisti ostvarili su 46,7% od ukupnog broja noćenja. Među stranim turistima najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Tajvana i Poljske.
90% noćenja ostvareno je u hotelima, a 10% noćenja u smještajnim kapacitetima domaćinstava, apartmanskim naseljima, kampovima i hostelima.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 20 Svibanj 2015 13:23
djelomob1.jpg