Svibanj 26, 2015 4434

Jadranka Fržop izabrana za voditeljicu Radne skupine za pomorsko dobro pri Hrvatskoj zajednici županija

Jadranka Fržop izabrana za voditeljicu Radne skupine za pomorsko dobro pri Hrvatskoj zajednici županija Foto: Hrvatska zajednica županija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U prostorijama Hrvatske zajednice županija, u utorak 26. svibnja, održana je konstituirajuća sjednica Radne skupine za pomorsko dobro pri Hrvatskoj zajednici županija tijekom koje je na dužnost voditeljice jednoglasno izabrana Jadranka Fržop, pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije, a na mjesto zamjenika Ivo Klaić, pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije.

Članovi radne skupine zaključili su da će zatražiti sastanak s predstavnicima Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture kako bi razgovarali o mogućnosti izmjena postojećeg Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

Podsjetimo, župani sedam jadranskih županija su u prosincu prošle godine u Gospiću iznijeli brojne primjedbe na Nacrt prijedloga spomenutog zakona kojim bi se prekinula dosadašnja uspješna praksa koncesioniranja od strane županija čime bi one, prema nekim izračunima, izgubile i do 40 milijuna kuna prihoda.

Čelnici jadranskih županija smatraju da postojeći model upravljanja daje dobre rezultate te su ocijenili neprihvatljivim da prihodi od pomorskog dobra nisu više u nadležnosti lokalnih jedinica na čijem se području pomorsko dobro i nalazi.
Okupljeni članovi dogovorili su da se idući sastanak radne skupine održi u Šibeniku sredinom idućeg mjeseca.

Izvor/Foto: http://hrvzz.hr/odrzana-konstituirajuca-sjednica-radne-skupine-za-pomorsko-dobro/

Poslijednja izmjena dana Utorak, 26 Svibanj 2015 18:56
djelomob1.jpg